Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


B

A Naruto csapat
Uzumaki Naruto

Ő a történet főhőse, mint már említettem. Igazi bajkeverő. Nehéz gyerekkora volt, mert mindenki gyűlölte, ezért rengeteg csínytettet hajtott végre, hogy felfigyeljenek rá. Születése után belezárták a kilencfarkú démonrókát, az egyik leghatalmasabb szörnyet és az emberek ezért sokszor azt gondolják ő maga a róka és ezért gyűlölik és félnek tőle. Később aztán megismerkedik rengeteg emberrel, akik nem félnek tőle és nehezen bár, de megszeretik őt.

Nehezen tanul, de nagyon kitartó. Kedvenc technikája a Kage Bunshin no Jutsu, amivel klónozni tudja magát és a klónok egyszerre támadnak.

Eltökélte magát, hogy Hokage lesz belőle és jó esélye van rá (kevesebb, mint egy hónap alatt megtanulta azt a technikát, amit a negyedik 3 év alatt sajátított el).
Uchiha Sasuke

Ő itt a helyi menő gyerek. Naruto első számú riválisa. Minden lány bele szerelmes, meg ilyesmik, nem mintha őt érdekelné (piszkosabb fantáziájú olvasóknak elárulom, hogy a lányokat szereti...). Eleinte ő is utálja Narutot, a sorozat elején ugyanis van egy kis balesetük, amin vagy egy órát röhögtem. Nézzétek meg, ha érdekel :). Na, hol is tartottam? Ja, igen, szóval, Naruto a szeme láttára válik egyre erősebbé és ez komolyan ösztönzi őt. Ő egy 'géniusz', nagyon gyorsan megtanul mindent és nagyon erős is. Ezért rivalizál Narutoval, aki ugye nem egy észkombájn, mégis erősebbé válik mint ő.

Kedvenc technikája a klán vérvonal különlegessége, a Sharingan. Ezzel előre ki tudja számítani és elemezni tudja az elleség mozgását, ezért nagyon kemény ellenfél.

Egy dologért él: Meg akarja ölni a bátyját, Itachit, aki kiskorában lemészárolta az egész klánt és őt is majdnem megölte.
Haruno Sakura

Ő a csapat harmadik tagja (Naruto-val és Sasuke-val). Eleinte ő is szerelmes Sasuke-ba és utálja Narutot. Később azonban sokat változik főképp Naruto és Ino hatására. Az akadémián ő volt az okostojás, mindent bemagolt. Ez később jól jön a csapatban is, bár nem valami jó harcos.

Nincs igazán kedvenc technikája, az alap dolgokat használja és rendkívül jól tudja a chakra-ját irányítani.

Fogalmam sincs róla, hogy mi az álma, valószínüleg be akar vágódni Sasuke-nál és le akarja győzni Ino-t.
Hatate Kakashi, a másoló ninja

A fenti három genin mestere. Egy nagyon kemény próbát kellett kiállniuk (főleg Narutonak), hogy átmenjenek a vizsgáján és hajlandó legyen őket tanítani. Nagyon jó mester és hasonlít Sasuke-ra. Ezért később inkább csak őt fogja képezni, a többieket elhanygolja. Állandóan egy 'romantikus' könyvet olvas, aminek címe Come come paradise (képzelhetitek...)

Kedvenc technikája... hát izé, spoiler lenne, szóval azt mondom meglepi :). Mint mondtam hasonlít Sasuke-ra, a technikájuk is hasonló. Meg a neve alapján lehet következtetni...

Neki nincs különösebb álma (vagy még nem mondta).
Sennin-ek
Jiraiya, a perverz szerzetes

Egyike a három sennin-nek (ők nagyon erős mesterek, talán még a Hokage-nél is erősebbek. Orochimaru is egy sennin...) A nevéből kitalálható, hogy nagyon szereti a nőket és állandóan kukkol (és ő írta azokat a mindenféle csajozós könyveket, amiket Kakashi mindig olvas). Narutoval is éppen egy publikus fürdőben találkozik és Naruto addig könyörög, amíg Jiraiya elválalja, hogy tanítani fogja (Kakashi ekkor már Sasuke-t tanítja).

Kedvenc technikája a Kyuichose No Jutsu (ha kiolvasod ügyes vagy), amivel békákat tud megidézni. Na, nem azt, amit a folyó partján látsz, hanem ilyen hegynyi magasakat hatalmas karddal. Ezt a technikát Narutonak is megtanítja sok más dologgal egyetemben.

Valószínűleg örülne neki, ha Naruto békén hagyná és mehetne vissza kukkolni.

Még valami: a harmadik Hokage tanítványa volt és ő volt a negyedik mestere (a negyedik volt a legerősebb, ő zárta be a démon rókát Naruto-ba).
Tsunade

A második sennin. Bár fiatalnak néz ki, kicsit öregebb, mint amilyennek látszik... Imád szerencsejátékokat játszani, de álandóan veszít és már egy csomó pénzt elbukott. Medikus (gyógyító) képességei vannak, szinte bárkit meg tud gyógyítani, aki még nem halott. Éppen ezért ráncigálják vissza Konoha faluba és megkérik, hogy ő legyen az ötödik Hokage. Vonakodva ugyan, de végül elfogadja az ajánlatot. Később ő lesz Sakura mestere. Ja és nem érdemes megemlíteni a korát, vagy a rossz tulajdonságait, Naruto már ráfázott...

Kedvenc technikája igazán nincsen, rengeteg gyógyító jutsu-t ismer és használ. Ezen kívül ő is tud idézni, egy csigát, ami közel sem olyan gyenge, mint amilyennek hangzik.

Konoha faluban nincs casino, ezért előbb-utóbb leszokik a szerencsejátékokról és inkább a falunak segít. Sokat tanul, hogy az új tudásával segíthessen az embereken.
Orochimaru

A harmadik sennin. Ő az egyetlen, aki gonosz útra tért. Egyetlen célja, hogy elpusztítsa Konoha falut, ahol felnőtt. Életét technikák tanulására áldozta és egyet ő maga is kidolgozott. Képes mások testét felhasználva meghosszabbítani életét.

Kedvenc technikája sok van. Ki tudja nyújtani a nyakát, a nyelvét és egy kardot tud előhúzni a torkából. Ezenkívül ismeri az idézéseket is, ő kígyókat tud megidézni.

Egyetlen vágya, hogy elpusztítsa Konoha falut és lakóit.
Az Ino csapat
Akimichi Choji

Lehet, hogy a képen nem látszik, de ő testsúly-gondokkal küzd és akkor látni ilyen állapotban, amikor ezt a szemére hányják. Az Ino csapat tagja. Nem sokszor szerepel, de akkor mindig eszik. Chips nélkül el sem indul otthonról.

Kedvenc technikája a Nikudan Sensha, amivel a súlya megnő, és egy hatalmas golyóvá változik. Ezután behúzza a végtagjait és a fejét, majd a helyükön valami gázt enged ki (más jellegű gázokat is szokott...). Ezután vad pörgésbe kezd és ember legyen a talpán, aki megállítja.

Nem sok mindent akar, csak az számít, hogy mindig legyen mit ennie.
Yamanaka Ino

A szőke szépség, Sakura fő riválisa. Ő is szerelmes Sasukeba. Régen Sakura legjobb barátnője volt, ő adott neki önbizalmat. Később Sasuke miatt ez a barátság felbomlott, bár mindketten megváltoznak a sorozatban és ismét közelebb kerülnek egymáshoz (na nem úgy...). Ő az Ino csapat legerősebb jellemű tagja, a többiek azt csinálják, amit ő mond (mivel a másik kettőt nem nagyon érdekli mi történik körülöttük, tehát mindegy nekik).

Kedvenc technikája a Shintenshin no Jutsu, vagyis a test-elme csere. Ezzel a technikával átveheti egy ellenség teste felett az irányítást, ám eddig a saját teste mozdulatlan és nagyon sérülékeny.

Csak az számít neki, hogy soha semmiben ne veszítsen Sakura ellen .
Nara Shikamaru

Az egyik kedvenc szereplőm Naruto-n kívül. Rendkívül lusta, az iskolában mindig aludt, ezért körülbelül olyan jegyei voltak, mint Naruto-nak. Az inteligencia hányadosa magasabb, mint 200, ami különlegesen sok. Kiváló stratéga. Harcokban nem az erejét használja (nem valami erős karakter), hanem taktikázik és úgy győz.

Kedvenc technikája a Kage Mane no Jutsu, amivel addig alakítja az árnyékát, amíg az ellenség alá kerül és átveszi a teste fölött az irányítást. Az ellenség innentől pontosan azt csinálja, amit ő. Ezután odasétál az ellenség testével valami falhoz és lefejeli, vagy valami.

Mint már említettem, rendkívül lusta, nem érdekli semmi.
Sarutobi Asuma

Nem összekeverendő Sarutobi sensei-el, akinek nem is ez az igazi neve.
Ő az Ino csapat mestere. Míg Choji mindig eszik, Asuma szájában mindig van egy agyongyűrt cigaretta. A sorozatban érdekes módon mást még nem láttam füstölni. Mindegy. Rengeteget sakkozott Shikamaru-val, de egyszer sem tudta megverni. Ekkor jött rá, hogy milyen tehetséges stratéga Shikamaru.

Kedvenc technikája nincs. Két késsel és pusztakézzel harcol. A két kést meg tudja hosszabbítani chakra segítségével és így anélkül is meg tudja sebesíteni az ellenfelét, hogy a két kés hozzáérne. Ha nem érted, itt egy kép:
Tehát ilyen kék penge látszik, amikor meghosszabbítja és azzal vág.

Egyedül az fontos neki, hogy megvédje Konoha falut és a csapatát (mint minden Jounin-nek).
A Hinata csapat
Aburame Shino

A másik kedvenc karakterem. Elég csöndes típus. Nem beszél, csak ha kérdezik. Ő a harmadik legerősebb karakter Naruto és Sasuke után. Rendkívül inteligens. Az Aburame klán tagja. A klán tagjaiban születésük óta Kikai bogarak élnek. Ezek a bogarak a chakra-jukat fogyasztáják és cserébe a gazda bármikor segítségül hívhatja őket a harcok során.

Kedvenc technikája a Kikai bunshin no jutsu, amivel 'bogárklónt' csinálhat magából. A bogarak szétszélednek, ha megütik őket, majd ha kell újra összeállnak.

Neki sincs különösebb célja, csak magasabb rangot akar és a klán megbecsülését.
Hyuuga Hinata

A kis Hinata... Fülig szerelmes Naruto-ba, csak fél elmondani. Szégyenlős típus, mindig elpirul, ha szerelme hozzászól. Később sokat változik Naruto hatására és több önbizalma lesz. A Hyuuga klán tagja. A Hyuuga klán állításuk szerint a legerősebb klán Konoha faluban. Nem fizikai sérüléseket okoznak harcok során, hanem a test chakra áramlását zavarják meg, ami halálos. Egyetlen jól irányzott ütéssel megölhetnek akárkit és ezért külön harcmodort alakítottak ki. Ezen felül rendelkeznek a Byakugan technikával, amivel látják az ellenség Tenketsu pontjait, és ha mind a 64-et eltalálják, az ellenség nem tudja használni a technikáit.

Kedvenc technikája a Byakugan, amiről fentebb írtam.

Egyáltalán nem akar ninja lenni, csak kénytelen harcolni, mert nem akarja cserben hagyni a csapatát.
Inuzuka Kiba

Forrófejű gyerek, meggondolatlansága sokszor bajba sodorja a csapatával együtt, pedig törődik a barátaival. Az Inuzuka klán tagja. Ez a klán állatokat hív segítségül a harcokban. Neki is van egy kutyája, Akamaru, aki mindig a vele van. Együtt harcolnak és nagyon erősek. Akamaru képes felvenni Kiba formáját és összetett kombókat alakalmaznak. Naruto-t majdnem legyőzték a chuunin vizsgán, de volt egy gyenge pontjuk. Mindketten 1000* érzékenyebbek a szagokra, mint egy normál ember. Naruto ezt akkor fedezte fel, amikor véletlenül a nagy izgalomban masszív gáztámadást indított megbénítva ezzel a duot. A kutya ezenkívül képes kiszagolni messziről az ellenségeket és hogy milyen erősek.

Kedvenc technikája a Gatsuuga, amit Akamaruval hajt végre. Mindketten egy hatalmas forgó valamivé válnak és így támadnak az ellenségre. Nagyon gyorsak, mert étel pirulákat alkalmaznak, ezzel duplájára növelve erejüket.

Nem sokat tudni róla, az álmát sem. Szerintem jól el van a kutyusával.
Yuhi Kurenai

A Hinata csapat mestere. Keveset tudni róla azon kívül, hogy jól néz ki a piros szemeivel :). Főképp Genjutsu (illúzió) technikákat használ. Mindig Asuma-val sétál és vele van, lehet, hogy van köztük valami.

Kedvenc technikája ismeretlen, valamiféle illúzió lehet.

Tényleg jóban van Asuma-val, valószínűleg őt nem akarja elveszteni. Ezenkívül csak a szokásos, teszi a dolgát...
A Lee csapat
TenTen

A Lee csapat női tagja. A dobófegyverek specialistája. Rengeteget és nagy pontossággal tud egyszerre használni. Ő a Lee csapat egyetlen tagja, aki nem veszi halálkomolyan a kiképzést. Ő nem dolgozza halálra magát, mint a többiek.

Kedvenc technikája nincs. Csakis dobófegyverekkel harcol, amikből több százat tud előhozni egy tekercsből.

Valószínűleg nem közönbös Neji iránt, mert mindig segít neki a kiképzésekben és dicséri a tudását.
Rock Lee

Más néven 'bozontos szemöldök (fuzzy eyebrows)', gondolom sejtitek honnan kapta ezt a nevet (természetesen Naruto-tól). Kis kora óta nagyon keményen edz, mert akkor még nagyon gyenge volt. Azóta tökélyre fejlesztette a tai jutsu képességeit. Félelmetesen gyors és erős harcos és nagyon kitartó. Tele van sebekkel a kemény edzés miatt és a Gaara elleni harcban annyira túlhajtotta magát, hogy lebénult a végén. Genjutsu és ninjutsu technikákat nem tud használni. Reménytelenül szerelmes Sakura-ba, aki viszont, hát undorodik tőle :) (később ez megváltozik).

Kedvenc technikája a Konoha Senpuu, ami egy egyszerű, de nagyon erős rúgás. Ezen kívül használja a Renge (Lotus) technikákat, amikkel az ellenséget felrúgja a levegőbe és a földbe csapódik vele. Továbbá képes a félelmetes sebességét hosszútávon fenntertani, ami már önnálóan is nagyon erőssé teszi.

Álma, hogy igazi nagy ninja lehessen (erősebb, mint Neji) és ezt kemény munkával akarja elérni.
Hyuuga Neji

A Hyuuga klán tagja, tehát rokona Hinata-nak. Ő azonban a mellék család tagja, akik feltétel nélkül szolgálják a fő családot. Ezért van egy jel a homlokán, és így, ha kimondanak egy bizonyos szót, ő azonnal meghal. Az apját megölték egy háborúban áldozatként. Ezért gyűlöli a fő ág tagjait, köztük Hinata-t is, de később kiderül az igazság az esetről és Neji megváltozik. Igazi géniusznak tartják, mert tökéletesen használja a Hyuuga klán taijutsu-ját, a tekentsu pont támadásokat és a Byakugan-t is.

Kedvenc technikája a Byakugan, amiről Hinata-nál már írtam. Ezenkívül erős a védelme, bármit elhárít egy pörgéssel (van róla videó-Naruto vs Neji). Továbbá el tudja találni mind a 64 tenketsu pontot egy támadással.

Álma, hogy bosszút áljon a fő családon, de erről később letesz.
Maito Gai

A Lee csapat mestere. Valószínűleg neki van a legcsillogóbb mosolya Konoha-ban... Vajon kire hasonlít a csapatból? Bizony Lee-re (nem rokona), éppen ezért ő a 'kis kedvence' (persze azért a többiekkel is foglalkozik és nem kivételez Lee-vel). És nem csak külsőre hasonlítanak. Gai is elsősorban Tai jutsu-t használ és ő is olyan elszánt, mint Lee. Ezen kívül mindenben le akarja győzni Kakashit, még kő-papír-ollóban is. Kicsit habókos karakter, egyszer fejberúgta Jiraiya-t, mert nem figyelt eléggé és azt hitte ellenség.
Ráadásul ha valami sikerül neki, vagy valami elnyeri a tetszését, akkor bevágja a 'Nice Guy Pose'-t, ami így néz ki:

A többieket ilyenkor redszerint kirázza a hideg...


Tai jutsu-t használ, de sokkal hatékonyabban, mint Lee. Képes akár az ellenség lábmozgásából kitalálni a mozdulatait. Természetesen ismeri a renge technikát és használ gen- és ninjutsu-t is. Még idézni is tud.

Egyetlen álma, hogy teljesítse a Lee-nek tett ígéretét miszerint nagy ninja-t farag belőle.
A Kinuta csapat (a rejtett hang falu csapata)
Dosu Kinuta

A csapat vezére. Jó vezér, gyorsan gondolkozik és vigyáz a csapat tagjaira. Orochimaru azonban felhasználja őket , de ezt sajnos túl későn veszik észre.

Harcmodora érdekes, nem kell eltalálnia az ellenséget ahhoz, hogy kárt okozzon neki. A kezére csatolt berendezés ugyanis hanghullámokat bocsájt ki ütés közben, amitől az ellenség elkábul és erős fájdalmai lesznek.

Orochimaru parancsait teljesíti, bár csak a végén derül ki, hogy mire kellett.
Abumi Zaku

A csapat egy nagyon büszke tagja, aki soha nem hajlandó feladni. Képes a saját kezeit is feláldozni harc közben. Nagyon nehéz élete volt, árvaként rengetegszer megverték, mert ételt lopott. Orochimaru talált rá és elvitte magával.

Technikái a Zankuuha és az Zankuu kyokuha, amikkel a kezén lévő lyukból tud levegőt kifújni hatalmas sebességgel. Ez a levegő szétvágja még a köveket is. Egyetlen hátránya, hogy ha a lyuk eldugul, a levegő kiutat keres... Ezt használta ki Shino a bogaraival.

Fanatikusan szolgálja Orochimaru-t, de a sors kegyetlen véget szán neki...
Kin Tsuchi

A csapat harmadik tagja, elég jelentéktelen szerepet kap. Igazán csak abban van szerepe, hogy Sakura átgondolja az életét. A vizsga közben Shikamaru győzte le bravúrosan.

Néhány csengő segítségével harcol, amiket egy közeli tárgyra dob és tűkkel ráakasztja. Ezután egy madzaggal mozgatja őket, ami az ellenségnél halucinációkat okoz.

Nem tudni hogy került Orochimaru mellé, de ugyanúgy végzi, mint Zaku.
 
 
 
 
 
   
Baki

A Gaara csapat mestere. Nem sokat tudni róla, de a csapata nem érdekli annyira, mint a többi mestert. Részt vesz a Konoha elleni háborúban.

Egyetlen ismert technikája a Kaze no Yaiba (szél penge, ami hasonló Temari támadásaihoz).

Csak teljesíti a kötelességét, mint bármelyik jounin.
A Hokage-k
Az első Hokage

Valódi neve ismeretlen. Ő alapította Konoha falut. Együtt uralkodott a második Hokage-vel, a testvérével, de fiatalon meghaltak. Úgy tekintett a falura, mint saját maga egy részére, ezek a gyökerek még mindig jelen vannak a lakók szívében. Ő Tsunade nagyapja. Később Orochimaru az ő génjeivel is kísérletezett és megpróbálta elsajátítani a technikáit. Orochimaru-nak sikerült megizdéznie őt és a másodikkat és kénytelenek voltak a harmadik ellen harcolni.

Kevés technikája maradt fent, ezek közül az egyik a Mokuton Hijutsu: Jukai Ko-tan, amivel hirtelen növésre öztönzi a körülötte lévő növényeket és a sűrű ágaikkal megbénítja az ellenséget. Ezt beveti a harmadik ellen is.

Életét ő is a falu megmentéséért áldozta fel.
A második Hokage

Az első kistestvére és Tsunade nagy nagybátyja (LoL). Segédkezett Konoha alapításában. Büszke volt a harci erejére, elsősorban víz alapú technikákat használt. Ő volt a harmadik mestere és ő választotta őt a következő Hokage-nek.

Ismert techinkái: Suiton: Suiryu-dan no Jutsu (egy víz-sárkányt idéz, ami hatalmas víztömeget zúdít az ellenségre), Suiton: Suijinheki (vízből egy falat képez), Kokuangyou no Jutsu (sötétséget hoz, ezt a bátyja is ismerte) és Suiton: Suisho-ha (egy vízhullámot indít az ellenségre).

Bátyjával együtt halt meg, a közös cél érdekében.
Sarutobi Sandaime

A harmadik Hokage Konoha faluban. Kétszer is kénytelen volt a pozicíoját betölteni, a negyedik halála miatt. Ő volt a három sennin mestere. Lehetséges, hogy rokona Sarutobi Asuma jounin-nek. Mindenki nagy tisztelettel tekint rá, mert uralkodása alatt felvirágoztatta Konoha falut. A lakók professzornak nevezték, mert az összes Konoha-i technikát ismerte. Ő küzdött meg Orochimaruval, a falu védelmében. Hatalmas áldozatot hozott, de végül győzedelmet aratott.

Kedvenc technikája nincsen, mindent egyformán használ. Ezen kívül ismer egy olyan technikát, amit még maga Orochimaru sem látott soha és ezzel győzi le őt.

Tudja, hogy a falu lakói az életük árán is megvédik otthonukat és ő is így tesz.
Yondaime

Konoha negyedik és egyben legerősebb és legnagyrabecsültebb hokage-ja. Nevezték őt még sárga villámnak is a haja miatt. Ő volt Kakashi mestere. Rengeteg dolgot tanított neki, például, hogy a csapat minden másnál fontosabb. Kakashi sok mindenben hasonlít rá. Félelmetes harcos volt. A monda szerint ha az ellenség háborúban találkozott vele, egyből megfutamodtak. Ő zárta be a Kyubi-t (a kilenc farkú démon rókát, a legerősebb szörnyek egyikét) Naruto testébe ezzel feláldozva saját életét. Nem tudni hogyan tette ezt meg és miért pont Naruto-t választotta.

Tömérdek technikát ismert és gyorsasága messze fölülmúlta Lee-jét. Mesterévé vált a Rasengan-nak is, ez három évébe telt. Egyetlen techinkája vált azonban igazán híressé: a Fuuinjutsu Shiki Fuujin, vagyis a Démoni Lélek Zár, amivel legyőzte a Démon Rókát.

Mindenkinél jobban szerette a falut és a társait. Azért volt olyan kiváló mester, mert mindig a csapatán belüli békére törekedett. Kakashi ezt is örökölte tőle.
Orochimaru legerősebb szolgái
Jiroubou

A leggyengébb a négyes csapatból (az elit testőrségből). Nagyon hasonlít Chouji-ra, lehet, hogy ő is az Akimichi klánból származik. A súlya miatt a mocskos szájú Tayuya mindig kritizálja.

Föld stílusú technikákat használ. Képes megnövelni a méretét és az erejét az elátkozott jel segítségével. Ha megéhezik, képes az ellenség chakra-jával táplálkozni. Először csapdába ejti a Doroutoumu - Doton Kekkai technikával majd az agyagfalra rakja a kezeit és elkezdi szívni a chakra-t.

Bár ő a leggyengébb a csapatban, mégis nagyon nehéz legyőzni. Az ő harca az egyik legjobb az egész sorozat során.
Kidoumaru

A csapat második tagja. Leginkább egy pókra hasonlít, mert hat keze van. Minden kezéből különböző hálót tud kilőni, ezzel megbénítva ellenségeit. Jó taktikus, a sorozatban ő ismeri fel Neji egyetlen gyengepontját.

Rengeteg technikát használ, egyetlen gyengéje, hogy szeret játszadozni az ellenségével mielőtt megölné. Képes pajzsot vonni maga köré hálóból, pókokat idézni és a 2. szinten (az átkozott jelnek több szintje van) egy íjjal 120%-os pontossággal lő ki kőkemény nyilakat.

Célja ugyanaz, mint a csapat többi tagjának.
Sakon

A csapat legfélelmetesebb tagja. Egy testet hordoz a hátán, később kiderül a titka. Semmit sem tudni róla, valószínűleg ő a csapat legerősebb tagja(-i?).

Kidolgozott egy tökéletes bérgyilkos technikát: teste egybeolvad az áldozat testével és így öli meg. Ennek viszont van egy hátulütője: ha a gazdatest sérül, akkor az ő beleolvadt teste is.

Célja a szokásos. Kemény harcot vív egy geninnel és menekülésre készteti. Elkezd rá vadászni, ez egy nagyon jó rész az anime-ban.
Tayuya

A csapat leggyengébb és legnagyszájúbb tagja. Csak a jelnek köszönheti erejét. Nem túl jó taktikus, ezért veszít Shikamaru ellen (nem hal meg, szóval annyira nem nagy spoiler).

A második szinten a furulyája segítségével képes szörnyeket megidézni és irányítani.

Izgalmas harcot vív Shikamaru ellen (Shikamaru ugye stratégia zsenije).
Kimimaro

A csapat ötödik tagja. Nem igazán illik be a másik négy közé (ezért írtam, hogy négyen vannak). Sokkal erősebb, mint a többiek és sokkal fanatikusabb is. A Kaguya klánból származik, ő az utolsó túlélő. Egy betegségtől szenved (nagyon hasonlít a rákra), és emiatt már nem tud olyan jól harcolni. Ezért nem vett részt Konoha ostromában.

Vérvonal limitált techinkája, hogy tudja változtatni a csontszerkezetét. Képes kardokat készíteni a csontjaiból és különleges táncaival szétszabdalni ellenségeit. A sorozat legerősebb genin-ei közül 3 sem tudta legyőzni.

Orochimaru befogadta, amikor már csak ő maradt a klánból. Fanatikusan szolgálja mesterét, akinek tervei vannak vele. Ezek a tervek meghíúsulnak a betegsége miatt (ezért kell Orochimarunak Sasuke).
Kabuto

Sajnos ez egy kicsit spoiler, ugyanis a Chuunin vizsga elején még Naruto-ék barátja. Azt viszont nem árulom el, hogy eleve is Orochimaru szolgája volt, vagy később állt mellé. Egyébként ő egy medikus ninja (képes gyógyítani, mint Tsunade). Piszkos trükköket használ a harcokban és felhasználja az emberi testről felhalmozott tudását is. Orochimaru legbizalmasabb szolgája (mindent ő intéz, amikor Orochimaru képtelen valamire a gyengélkedése alatt).

A medikus képességeivel képes az ellenség belső szerveit támadni és ezzel súlyos zavarokni okozva a testében.

Talán ő az egyetlen, akinek a sorozat során lehetősége nyílik gond nélkül megölni Orochimaru-t. Vagy megteszi, vagy nem.
A chuunin vizsgához kötődő szereplők
Gekkou Hayate

Egy jounin, aki figyeli a chuunin vizsgákat. Állítólag nagyon tehetséges, de a betegsége legyengítette. Később ő lesz az első, aki rájön a Konoha elleni merényletre. Harcba keveredik Baki-val, de sajnos veszít.

Legerősebb technikája a Mikazuki no mai, ami egyfajta kardos támadás.

Célja, hogy megvédje Konoha-t és ezt be is bizonyítja.
Akadou Yoroi

Egy résztvevő a vizsgán. Konoha falu nevezte, de valójában egy kém a hang faluból. Hamar legyőzik, nincs nagy szerepe.

Jártas a chakra elszívásban (Chakra Kyuuin no Jutsu). Csak meg kell érintenie valakit és el is kezdheti.

Szokásos Orochimaru szolgája, de fontos szerepe van, mert Sasuke rajta csinálja meg először a Shishi Rendan-t (oroszlán kombó).
Hagane Kotetsu

A vizsga egyik megfigyelője. Izumo-val (jobb oldali a képen) csináltak egy nem hivatalos tesztet a chuunin vizsga előtt, de Naruto-ék egyből átláttak az általuk használt genjutsu-n.

Csak kisebb szerepeket kap a sorozatban, harcolni nem láthatjuk.

Konoha ninja lévén a Hokage által meghatározott missziókat teljesíti. Ez akár könyvek és berendezési tárgyak cipelésében is kimerülhet.
Mitarashi Anko

Szintén egy jounin, aki a vizsgákat figyeli. Orochimaru volt a mestere (megkapta az elátkozott jelet is), de elárulta, amikor elhagyta Konoha falut. Anko úgy érzi neki kell megölnie Orochimaru-t, de természetesen ez nem sikerül neki.

Sok technikát tanult Orochimaru-tól , pl a Souja sousai no jutsu-t ami egy bérgyilkos technika (azonnal lehet vele ölni).

Célja, hogy megölje Orochimaru-t akár az élete árán is.
Morino Ibiki

Az egyik vizsgáztató. Konoha falu kínzás és kihallgatás szakértője. A kínzást nem fizikai, hanem mentális úton hajtja végre. Egy ilyen próbát kell kiállniuk a chuunin vizsga résztvevőinek is.

Harcolni nem látjuk, de elit ninja, tehát nem okozhat gondot neki pár ellenség kifektetése. Számtalan heg van a testén, mivel jómagát is regetegszer megkínozták ellenséges területeken. Ebből adódóan remekül tűri a fájdalmat.

Konoha egyik legképzettebb ninja-ja és ő vezeti a védelmet, amikor a falut megtámadják. Bár nem mutatja, szereti kisöccsét, Idate-t és az utolsó pillanatban megmenti az életét.
A Zabuza-hoz kötődő szereplők
Haku

Zabuza társa és tanítványa. A rejtett köd faluból való, de száműzték, mert féltek tőle. Borzasztó sorsa volt, a saját apja próbálta megölni. Sikerült elmenekülnie és ekkor találkozott Zabuza-val. Ő lett az egyetlen barátja, aki nem utálta, hanem szerette a képességeiért.

Az akupunktúra mestere, tűkkel harcol. Nem véletlenül féltek tőle, ugyanis birtokában van egy vérvonal-korlátozott technika is, irányítani tudja a vizet. Ismeri még a Makyou HyouShou-t (jég-kristály tükrök). Ezzel a képességgel tükrök között csapdába ejti ellenfelét, akit utána a tükrökből előbújva támadhat.

Élete egyetlen célja, hogy megvédje Zabuza-t.
Momochi Zabuza

Szökött ninja, akár csak Haku. Száműzték a köd faluból, mert megpróbálta megölni a Mizukage-t. A vadászok üldözik ezért álandóan menekülnie kell. Közben a bosszút tervezi és ehhez Haku-t akarja felhasználni (Haku-t csak egy szerszámnak tekinti, de végül rájön, hogy másképp érzett legbelül). Mivel egy bérgyilkos ninja, ezért Gatou őt is felbérli, hogy megölje egy építés vezetőjét. Gyerekkora óta a 'rejtett köd ördögének' hívják, mert 100 jelöltet ölt meg egy vizsga során.

Egy hatalmas kardot és bérgyilkos technikákat használ harc közben. Ezen kívül ismer jópár köd és víz alapú technikát is.

A rábízott feladatot teljesíti, hogy a jutalomként kapott pénzt felhasználhassa a bosszúhadjáratában.
Tazuna

Egy építész mester, aki azt a hidat építi, ami összeköti a szegény hullám országot (ami egy szigeten fekszik) a szárazfölddel így ledítve fel a kereskedelmet és jobb életet teremtve az ott élőknek. Mivel nincs pénze, hogy megfelelő testőröket béreljen fel, ezért azt hazudja a hokage-nak, hogy csak banditák ellen kell a védelem. Ezzel a küldetés rangja alacsonyabb és így kevesebbet is kell fizetnie. Ellentétben a falusiakkal ő nem fél szembeszálni Gatou-val, pedig tisztában van ennek következményeivel.

Nem tud harcolni, öreg is és egyébként sem harcos. Ezért bérli fel A Naruto csapatot védelemként.

Szereti a faluját és kész az életét áldozni érte. Próbálja a falusiakat is hasonló mentelitásra bírni.
Gatou

Egy gonosz vállalkozó, akinek egy nagy hajózási cége van. A hullám országban kizsákmányolja az embereket, de azok elkezdenek egy hidat építeni, hogy tudjanak kereskedni a többi országgal. Gatou ezt persze meg akarja akadályozni, ezért felbérel egy csomó ninja-t, hogy ölje meg az építés vezetőjét. Naruto-ék feladata, hogy őt megvédjék és segítsenek a falusiaknak.

Nem harcol, csak távolról figyel és parancsokat osztogat (amíg teheti).

Bármit megtenne azért, hogy még több pénze legyen. Sok embert megöl ezért.
Egyéb szereplők
Umino Iruka

Naruto első barátja, az egyetlen ember, aki már az elejétől megbecsülte őt. Mivel a tanára, ezért Naruto iskolai csínyei több ízben érintették őt is, de mégis jó diákjának tartotta. Rengetegszer ettek együtt a kedvenc éttermükben (a számlát persze mindig ő állta). Most, hogy Naruto elhagyta az akadémiát, Iruka élete sokkal nyugodtabb lett, de hiányzik neki Naruto.

Ritkán harcol, inkább a gyerekekkel foglalkozik (ha baj van, ő kiséri őket biztos helyre).

Jó tanár, a diákok nagyon szeretik.
Ebisu

Konoha egyik elit oktatója, aki szerint aki nála tanul jó eséllyel válhat később Hokage-vá. Ő tanította Konohamaru-t és megpróbálta elkülöníteni Naruto-tól. Naruto azonban megtanított egy technikát Konohamaru-nak és ugyanezzel a technikával legyőzte Ebisut. Ez a technika a Harem no Jutsu (A Kage Bunshin és a Sexy no Jutsu keveréke, ami azt eredményezi, hogy rengeteg meztelen hölygyemény jelenik meg az 'áldozat' körül, aki ettől általában elájul). Később kis időre ő válik Naruto tanárává, de Jiraiya leváltja. Ez alatt az idő alatt azonban megismeri Naruto erejét és megváltozik róla a véleménye (pozitív irányba).

Kedvenc technikája nincs, de ismeri többek között a Kage Bunshin-t, amit be is vet később Naruto ellen.

Álma, hogy a tanítványai sikereket érjenek el, ezzel elismerést szerezve magának.
Konohamaru

A harmadik hokage unokája. Nehezen fogadja el az ötödik hokage-t, de végül megismeri és elfogadja. Megpróbálja legyőzni nagyapját, de nem sikerül (elesik, amikor 'rátámad'...). Ebisu tanítja, mert szeretne egyszerűen hokage-vá válni, bár miután Naruto-t megismeri, megérti, hogy nincs egyszerű út a hokage-vá váláshoz. Egy ideig Narutot tekinti mesterének, később a riválisának. Ennek ellenére jó barátok. Az akadémián Iruka sensei tanítja.

Kedvenc technikája valószínűleg a Sexy no Jutsu (japánul Orioke no jutsu), amit Naruto-tól tanult. Ezen kívül meg kell említeni álcázó képességét, ami nem valami fényes.

Álma, hogy túlszárnyalja nagyapját és ő legyen a következő hokage.
Aoi

Egy jounin, aki elárulta Konoha-t. Volt egy tanítványa, Idate, aki szintén elárulta a falut (ellopta a második hokage kardját és egy titkos tekercset) annak reményében, hogy megkapja a chuunin rangot. Később rájött a hibájára és Aoi ellen fordult. Nem tehetett semmit, de a bátyja, Morino Ibiki üldözőbe vette Aoi-t és követte egészen az eső faluig. Ott elkapták, a csapattársait megölték, őt pedig kényszerítették, hogy fordítsa le a tekercset. Ő azonban elmenekült és visszavitte a tekercset Konoha-ba. A kard (a Raijin) viszont Aoinél maradt.
A történetben akkor találkozunk Aoi-val, amikor egy versenyen próbálja megakadályozni, hogy Idate nyerjen.

Jounin létére elég gyenge, csak a kard miatt nehéz ellenfél. Azon kívül használ egy esernyőt, amiből Kunai-kat (késeket) tud előhívni.

Célja, hogy megállítsa Idate-t, a verseny vége után azonban eltűnik.
Morino Idate

Egy külön történetben találkozunk vele, ahol 2 klán egy versenyen (futás) dönti el, hogy ki vezesse a várost. Idate a Wasabi klán futója. Rendkívüli képességek birtokában van, gyorsabban fut, mint a képzett ninja-k (Naruto és társai). Először ugyan összetűzésbe kerül Naruto-ékkal, de később barátok lesznek. Egyéb történetei leírva Morino Ibiki-nél és Aoi-nál.

Nem harcol, bár kapott ninja kiképzést.

Mivel Konoha faluba már nem térhet vissza, ezért kénytelen volt rabolni. Később találkozott a Wasabi klán vezetőjével, aki befogadta és azóta is a fiaként neveli. Idate nagyon szereti és tiszteli őt, képes lenne akár az életét is feláldozni érte.
Demon Brothers

Szökött ninja-k a rejtett köd faluból. Gatou bérelte fel őket, hogy megöljék Tazuna-t. Nem erős ninja-k, bár chuunin szintűek.

Harc közben a kezükön találhatő vas kesztyűből lőnek ki láncokat, amiken szögek vannak és ezzel szaggatják szét ellenségeiet.

Bérgyilkosok lévén, megfelelő mennyiségű pénzért elvégeznek akármilyen rájuk bízott feladatot.
Idézett lények
Enma Enkouou

Ő a majmok királya és a harmadik hokage idézi meg az Orochimaru elleni harcban. Képes bármivé átváltozni, a harmadik számára egy hatalmas bottá változik. Enma harc közben is képes változtatni alakját (pl kinyúl egy kéz a botból), ami további gondokat okoz Orochimarunak.

Hatalmas fizikai ereje van és az átváltozásokat (henge) is mindig használja.

Nem tudni mi a célja/álma, ha megidézik segít.
Gamabunta

A békák vezére. Jiraiya tudja megidézni, de később ezt a tudást is továbbadja tanítványának. Bunta nem igazán akarja elfogadni az új mesterét, később azonban kénytelen lesz.

Bunta egy hatalmas kardddal harcol, meglehetősen hatékonyan. Közben persze ide-oda ugrál, több száz méter magasra is ha kell. Tud még olajat köpni, amit aztán Jiraiya meggyújt és felégeti vele az ellenséget.

Célja, hogy segítsen a mesterének és később, hogy segítsen elpusztítani Orochimaru-t.
Gamakichi és Gamatatsu

Gamabunta két fia. A jobb oldali Gamatatsu, a bal Gamakichi. Harcolni nem szoktak, csak Naruto idézi meg őket véletlenül. Az apjuk is csak azért hajlandó harcolni Naruto-ért, mert ők meggyőzik.

Céljuk nem imert, csak elbújnak, hogy ne bántsák őket. Gamatatsu inkább hazamenne enni, Gamakichi-t viszont érdekli, hogy mi fog történni.

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

SZ

T

U

W

Y

Z

forrás:www.wikipedia.hu